Home Landelijke radio 150 omroepen zenden Winterse 50 uit

150 omroepen zenden Winterse 50 uit

Wham staat met Last Christmas voor het derde jaar op nummer 1 in de Winterse 50. Zesduizend mensen hebben gestemd op deze winterse hitlijst, die door 150 lokale en regionale omroepen zal worden uitgezonden. De luisteraars van deze omroepen konden via internet hun stem uitbrengen voor deze lijst.

De hitlijst bestaat uit kersthits en nummers die winters aandoen. De 150 omroepen zenden de hitlijst uit op het voor hun beste moment, de meeste zenders doen de uitzending op eerste of tweede kerstdag.

In de bovenste helft van de lijst staan vrijwel alle bekende kerst-klassiekers. De verrassingen zitten volgens initatiefnemer De Lange in de tweede helft van de Winterse 50: “Kijk maar naar de Tokkies op 33, Kinderen voor Kinderen op 40 en het nummer ‘Een heel gelukkig kerstfeest’ op nummer 44. Ook de aandacht voor Andre Hazes na diens overlijden is goed merkbaar in de hitlijst, Met kerst ben ik alleen komt nieuw binnen op 49 en Eenzame kerst stijgt van 18 naar 6. Bij deze noteringen heeft de actualiteit zeker een rol gespeeld.”