Home Landelijke radio 3FM Serious Request: actieweek officieel afgesloten

3FM Serious Request: actieweek officieel afgesloten

3FM en het Rode Kruis hebben tot nu toe een bedrag van €717.351,- opgehaald met de ‘Serious Request’-actie. Zojuist hebben Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes het huis verlaten waarin zij de afgelopen vijf dagen zonder te eten 24 uur per dag radio hebben gemaakt. De opbrengst is tot stand gekomen door het kopen van verzoekplaten, diverse veilingen, donaties van zowel particulieren als bedrijven en nog veel meer kleine acties. Het werkelijke (nog hogere) eindbedrag zal over een week of twee bekend worden gemaakt.

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers verlieten de drie dj’s het huis en aten ze op een podium op het Neude gezamelijk hun eerste appel. Op datzelfde podium veilde Freek de Jonge eerder vanmiddag voor meer dan €7000,- de inboedel van het ‘de Kas’.

Vanmiddag werd ook het ‘Bedrijf van het Jaar’ bekend gemaakt. Search & Results kreeg de Gouden Druppel omdat zij afgelopen week als ‘Bedrijf van de Dag’ €50.000,- opgehaald. In totaal brachten de vijf bedrijven die afgelopen week ‘Bedrijf van de Dag’ waren ongeveer €100.000,- op.

Volgende week zal 3FM alle platen die de afgelopen week zijn aangevraagd uitzenden. Onder de noemer ‘3FM Serious Request Euro Top’ presenteren Gerard Ekdom, Corné Klijn, Paul Rabbering, Sander de Heer, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga dagelijks tussen 7:00 en 22:00 uur deze lijst volgende week.

De afgelopen week ging RadioFreak lang op de Neude. We spraken onder meer met Giel Beelen en Maikel Steur en één van de vrijwilligers in het callcenter in Hilversum.