Home Landelijke radio 10.000e uitzendkracht is reden voor feestje bij Giel

10.000e uitzendkracht is reden voor feestje bij Giel

Giel Beelen verwelkomt morgen de tienduizendste ‘uitzend’-kracht in zijn 3FM-ochtendrogramma ‘Giel’. De gelukkige wordt live in de uitzending gebeld en benoemd tot eremedewerker van het programma.

De ‘uitzend’-krachten, die zich via de website van het programma hebben opgegeven, vervullen een belangrijke rol in de uitzending, zegt Beelen. “Bij mij is de luisteraar side-kick.” De diskjockey is trots op het bereikte aantal. “Dat ik in negen maanden tienduizend ‘uitzend’-krachten heb verwekt, overtreft mijn natste dromen.” De toekomstige eremedewerker kan zich tot en met dinsdag nog opgeven. “We zijn inmiddels druk aan het tellen. Als je nog de tienduizendste wil worden, moet je wel verdomd snel zijn.”

Vanwege het eenjarig bestaan van zijn programma organiseert Beelen op vrijdag 15 april een zogenaamde ‘Nacht van de ‘uitzend’-kracht’. Bij de organisatie hiervan wordt de eremedewerker nauw betrokken. “Het wordt een feest ván ‘uitzend’-krachten, vóór ‘uitzend’-krachten. We organiseren het niet ’s morgens, maar vrijdagavond en -nacht, wanneer ik ook een radioprogramma heb”, zegt Beelen.

Over de invulling van het feest kan Beelen niet veel zeggen. “De Nederlandse U2 en The Sheer treden in ieder geval op. De rest is helemaal aan de luisteraars.” Beelen hoopt niet dat het bij tienduizend leden blijft. “Ik ga voor de miljoen. Dan ik daarna mijn eigen radiostation beginnen”, zegt hij lachend. [Trouw]