Home Landelijke radio “McKinsey-rapport niet helemaal juist”

“McKinsey-rapport niet helemaal juist”

De zes grootste facilitaire bedrijven in Hilversum delen de conclusie van McKinsey dat bij een andere werkwijze bij de omroepen besparingen mogelijk zijn, maar zij zetten grote vraagtekens bij de wijze waarop het adviesbureau dit denkt te bereiken.

Dat meldt Adformatie dat zich baseert op een brief van de zes samen met brancheorganisatie AFN aan de staatssecretaris van OC&W als reactie op het rapport van McKinsey&Company over mogelijke bezuinigingen bij de publieke omroep.

De prijsvergelijkingen die in het McKinsey-rapport worden gemaakt, zijn onjuist en leiden tot een verkeerde voorstelling van zaken en tot valse verwachtingen, menen de facilitaire bedrijven. ´Het gevaar dreigt bovendien dat de voorstellen van McKinsey zullen leiden tot een koude sanering in de facilitaire bedrijfstak, waardoor er weer wordt teruggekeerd naar de situatie van de jaren tachtig, waarbij de omroepen zelf volledig in hun faciliteiten voorzien.´

De bedrijven zien ondanks hun kritiek voldoende mogelijkheden voor de publieke omroep om ook op de uitgaven voor faciliteiten te bezuinigen. Zij bieden de staatssecretaris aan mee te werken aan een vervolgonderzoek.

Vorig artikelRadio 103 neemt kabelfrequentie in gebruik
Volgend artikel‘Storing’ komt met zomerspecial