Home Landelijke radio “Gemeente gaat niet over Omroep West”

“Gemeente gaat niet over Omroep West”

Juist het feit dat Omroep West een publieke zender is, is de reden voor het schrappen van de programma’s Stork on Air, Jazz op West, Hot Talk en Klassiek op West. Dat zegt hoofdredacteur Jan van Vegchel. "Niches bedienen op de publieke radio werkt niet", aldus Van Vegchel.

Hij reageert daarmee op de schriftelijke vragen die Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij vorige week stelde aan het Haagse college van burgemeester en wethouders. Omroep West mag het beleid niet louter en alleen baseren op luistercijfers, vindt Wijsmuller. Hij vindt dat ook ‘kwaliteit en betekenis van de programma’s’ een rol moeten spelen.

Wijsmuller wil dat wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA, mediabeleid) opheldering geeft over het schrappen van de programma’s. Onlangs werd bekend dat West per 1 januari stopt met de programma’s. Wijsmuller vindt dat Omroep West nu de commerciële kant opgaat terwijl het subsidie krijgt van de overheid.

Van Vegchel zegt dat de gemeente niet gaat over RTV West. Hij wil zich richten op een zo breed mogelijk publiek. "Een programma als Stork on Air trekt juist een beperkt publiek. En wij richten ons op een groot publiek. Hetzelfde geldt voor de andere drie programma’s."

Er komen nieuwe programma’s voor in de plaats, onder meer uren waarin luisteraars hun eigen muziek draaien en daarover vertellen.