Home Landelijke radio Radio West start ‘blindentribune’ bij Ado Den Haag

Radio West start ‘blindentribune’ bij Ado Den Haag


ADO Den Haag opent zaterdag 10 november in samenwerking met Omroep West een ‘blindentribune’. Visueel beperkte fans kunnen hier voortaan de sfeer in het stadion volop meebeleven, terwijl zij de wedstrijd volgen door te luisteren naar het live-verslag van Radio West. De officiële opening van de blindentribune vindt plaats vlak voor de wedstrijd ADO Den Haag – AZ.

Bezoekers van de ADO Den Haag-blindentribune krijgen ieder een FM-radio waarop zij door Herman Nanninga en Jim van der Deijl van Radio West worden voorzien van radio-commentaar dat de wedstrijd tot in de details beschrijft. Tijdens de rust en na afloop van de wedstrijd volgt er een analyse met een speciale gast. Met dit wedstrijdcommentaar en de sfeer in het stadion beleeft ook deze groep de wedstrijd in een spectaculaire ambiance.

Omroep West-hoofdredacteur Renzo Veenstra is blij met deze nieuwe ontwikkeling in de samenwerking met ADO Den Haag. “Maar we zijn vooral trots dat Omroep West als publieke omroep ook in het stadion een belangrijk taak kan vervullen voor deze doelgroep.”