Home Landelijke radio FunX versobert programmering Haagse editie

FunX versobert programmering Haagse editie

FunX gaat de lokale programmering in Den Haag volgend jaar versoberen. De publieke urbanzender ziet ze daartoe genoodzaakt omdat de gemeente Den Haag geen structurele subsidie meer wil geven. PvdA, D66, GroenLinks en de Haagse Stadspartij hadden daarom gevraagd. Maar volgens de verantwoordelijk wethouder in Den Haag is er vooralsnog geen draagvlak ik de andere grote steden om gezamenlijk op te trekken richting de landelijke overheid voor structurele financiering van FunX. Daarom krijgt FunX slechts een eenmalige subsidie van 50.000 euro en wordt de huisvesting in Den Haag gefinancierd.

"FunX vindt de uitspraak dat de andere steden geen behoefte hebben aan het gezamenlijk optrekken naar de landelijke overheid aanmatigend", laat het radiostation weten. "Het station betreurt het zeer dat de inhoud van de gesprekken met de vier wethouders een landelijke insteek heeft gehad." Volgens FunX is het niet nodig om landelijk op te trekken, omdat FunX landelijk al onderdak heeft gevonden bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Via de NPO wordt de landelijke kabeldekking gefinancierd. "Deze financiering mag wettelijk echter niet aangewend worden om de lokale edities van FunX in stand te houden", zegt FunX. "Hoewel FunX dankbaar is voor de verstrekte eenmalige subsidie moet zij concluderen dat dit onvoldoende is om de programmering op FunX Den Haag in de huidige vorm voort te zetten. FunX ziet zichzelf dan ook genoodzaakt om de lokale programmering drastisch te versoberen om de zender in 2014 in de lucht te kunnen houden."

De gemeente Rotterdam zegde vorig jaar wel een structurele subsidie toe van 150.000 euro.

Vorig artikelVroege Vogels krijgt Eurekaprijs
Volgend artikelCommerciële omroepen verwerpen rapport over NPO