Home Landelijke radio Zuid-Holland houdt Rijnmond en West nog even in de lucht

Zuid-Holland houdt Rijnmond en West nog even in de lucht

De provincie Zuid-Holland gaat de regionale omroepen RTV West en Rijnmond tot half februari in de lucht houden. Dat heeft Provinciale Staten (PS) van Zuid-Holland vandaag besloten. Gisteren werd al bekend dat PS de definitieve beslissing over de omroepen tot half februari wil uitstellen zodat diverse scenario’s kunnen worden doorgerekend.

De omroepen moeten zelf voor eind januari een businessplan maken, met doorgerekende meerjarenbegrotingen. Er wordt een toezichthouder aangesteld en er moeten nieuwe besturen komen. Verder gaat de provincie op zoek naar andere (overheids)partijen die kunnen investeren in de bedrijven, omdat de provincie niet de enige geldschieter wil zijn.

PS besloten een lening van 2,1 miljoen euro beschikbaar te stellen, zodat West en Rijnmond een sociaal plan voor de tientallen ontslagen werknemers kunnen bekostigen. Ook krijgen ze tot half februari de reguliere subsidies, ter waarde van 2,6 miljoen euro, zodat ze hun werk kunnen doen. Gedeputeerde Staten GS deden dit voorstel omdat ze een ‘lichtpuntje’ zien in de moeite die de omroepen in middels doen om de zaken te verbeteren.

Als in februari blijkt dat de omroepen het vertrouwen niet hebben kunnen herwinnen, stopt de provincie alsnog de geldstroom. De fracties in PS lieten tijdens de vergadering merken zwaar te tillen aan deze mogelijkheid. (ANP)