Home Landelijke radio Zendmast IJsselstein weer volledig operationeel

Zendmast IJsselstein weer volledig operationeel

De zendmast in IJsselstein is weer volledig operationeel. Zojuist is ook de zender van Radio 2 aangezet, waarmee alle radiozenders weer te ontvangen zijn. Alleen de zender Radio 4 staat nog uit. Alle zenders draaien nog niet op vol vermogen. Volgens zendmasteigenaar NOVEC wil men testen of er niet weer brand kan ontstaan, aangezien nog niet duidelijk is waar de brand vrijdag precies vandaan kwam.

Afgelopen nacht waren de werkzaamheden in de toren klaar, nadat er afgelopen vrijdag brand uitbrak. In de loop van de dag is er getest met de zender van 3FM. Daar zijn daarna ook Radio 2, BNR Nieuwsradio en Q-music bijgekomen. Radio M heeft het steeds gewoon gedaan, omdat de regionale omroep gebruik maakt van een ander deel van de zendmast. Daarnaast is KPN de zenderoperator van de regionale omroep, waar de rest gebruik maakt van Broadcast Partners.

De mast was buiten gebruik sinds vrijdag, toen door een oververhitte kabel een brandje ontstond. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil vanuit de overheid een onafhankelijk onderzoek naar de problemen, en start zelf ook een onderzoek. Op Radio 1 noemde radiodirecteur Jan Westerhof van de NPO het onaanvaardbaar dat zenders zo lang uit de lucht zijn.