Home Landelijke radio Zendmast IJsselstein tegen middernacht operationeel

Zendmast IJsselstein tegen middernacht operationeel

De zendmast in IJsselstein is tegen middernacht weer operationeel. Dat verwacht NOVEC, de eigenaar van de zendmast. In de loop van de avond wordt er getest met de zenders op een laag vermogen.

De ontvangst van RTV Drenthe in de provincie Drenthe is hersteld. De regionale omroep had al een noodzender staan in Groningen en sinds gisterenochtend is daar ook een zender bijgekomen vanuit Klazinaveen en een vanuit Meppel.

Radio Veronica en Sky Radio waren vrijdagavond al via een noodvoorziening in Tjerkgaast te ontvangen. Daar is nu ook een voorziening voor RadioNL bijgekomen. Met Slam!FM wordt nog gepraat over een oplossing.

Vrijdagochtend ontstond er brand in de zendmast in IJsselstein. Nadat de zendmast in Hoogersmilde door brand was ingestort, zijn vrijwel alle zenders uitgeschakeld. Het was de bedoeling de zendmast in IJsselstein afgelopen nacht weer operationeel te krijgen, maar vooralsnog zijn radiostations als Radio 2, 3FM en Q-music nog steeds niet te ontvangen op hun frequentie. De werkzaamheden zijn vannacht gestaakt vanwege harde wind en regen. In de loop van vandaag moet de zendmast weer operationeel zijn.