Home Landelijke radio Yorin FM wil naast Stenders en De Wild ook Florent Luyckx

Yorin FM wil naast Stenders en De Wild ook Florent Luyckx

Yorin FM zou niet alleen aan de dj’s Rob Stenders en Ruud de Wild trekken, maar ook aan zendercoördinator Florent Luyckx trekken, dat schrijft 3VOOR12. De commerciële zender wil het gat wat tussen 3FM en Radio 538 zit vullen, de leeftijdscategorie van deze groep zit tussen de 20 en 34.

Afgelopen week werd al bekend dat het station in principe rond is met Rob Stenders. Maar dus ook Ruud de Wild en zelfs zendercoördinator Florent Luyckx zouden in gesprek zijn met de zender van HMG. Dat vernam 3VOOR12 uit meerdere doorgaans betrouwbare bronnen. Alle betrokken partijen ontkennen officieel vooralsnog het bestaan van de onderhandelingen.

De Raad van Bestuur van de publieke omroep zegt voorlopig nog niks. Luyckx valt zelf onder de Raad van Bestuur waardoor deze in een lastig parket zit. Is ze op de hoogte van de onderhandelingen, dan kan ze niet anders dan Luyckx op non-actief zetten. Een zendercoördinator die aan de ene kant het belang van 3FM moet behartigen en tegelijkertijd onderhandelt met een belangrijke concurrent, is onhoudbaar voor de raad.