Home Landelijke radio Wild FM vandaag gestart met uitzenden

Wild FM vandaag gestart met uitzenden

Wild FM, het radiostation van zakenman Erik de Vlieger is vanmiddag gestart met uitzenden in Noord-Holland via Amsterdam 93.6 en Alkmaar 96.3 FM. Wild FM zal een mix brengen van urban, rock en pop, “met scherpe randjes”, vertelt algemeen directeur Koen van Tijn. “Wild FM is pittiger en een stuk jonger dan veel van wat er nu op de radio te vinden is”.

Wild FM richt zich op de leeftijdsgroep 15-35. Interactiviteit is belangrijk voor de zender. “We gaan via de website, via SMS, MSN en grote advertenties in dag- en weekbladen de komende weken mensen oproepen hun input aan het station te geven. We hebben een visie wat we met Wild FM willen zijn, maar wat het precies wordt baseren we mede op de mening van de luisteraar”, aldus Koen van Tijn. “Die mag eraan meebouwen. Over ongeveer twee maanden stellen we het definitieve format vast, we starten dus als een radiostation ‘under construction’.”

Voorlopig zijn de programma’s van Wild FM non-stop, maar er komen al snel gepresenteerde programma’s. Dat zal bij de ‘hard launch’ zijn, de officiële start van Wild FM over ongeveer twee maanden. Nieuwsuitzendingen komen er al eerder. Voor de techniek wordt gebruik gemaakt van het programma CoSTAR van Smart Media Solutions. Deze software wordt ook gebruikt door ondermeer Radio Gelderland en Radio M. Voor de processing wordt de Orban 8400 ingezet en er komt aparte processing voor de stream.

Wild FM wil een sterke partij worden in zijn gebied en in zijn doelgroep 15-35. In totaal bereiken de etherfrequenties van Wild FM zo’n twee miljoen mensen in de regio rond Amsterdam, Haarlem en Alkmaar. Ook wil de zender overal in dit gebied op de kabel. Bij verschillende programmaraden zijn inmiddels presentaties gehouden.