Home Landelijke radio Wijchense lokale omroep krijgt definitief concurrentie

Wijchense lokale omroep krijgt definitief concurrentie

De Stichting Lokale Media Wijchen (SLMW) heeft officieel een vergunning aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum voor het bedrijven van publieke lokale radio en tv voor de gemeente Wijchen. De omroep wil eind 2007 van start met 24-uurs uitzendingen op radio, tv en internet. De vergunning ligt nu bij de Wijchense Omroep (WO) en is geldig tot juli 2007.

Op 25 januari 2007 is bij de Wijchense notaris Bruggink & Van Beek de stichting officieel opgericht. Het bestuur hiervan bestaat uit vijf personen die van zichzelf zeggen affiniteit, kennis en kunde van lokale media en/of de gemeente Wijchen te bezitten. Verder is er een raad van toezicht samengesteld, het zogenaamde Programma Bepalend Orgaan. Hierin zitten vertegenwoordigers van diverse ‘stromingen’ binnen de gemeente Wijchen zoals religie, kunst, cultuur, onderwijs en educatie.

Het initiatief is volledig Wijchens en van het 5-koppige bestuur zijn 4 bestuursleden afkomstig uit Wijchen. De stichting wil 24 uur per dag radio maken, een 24 uurs kabelkrant opzetten, een internetsite in de lucht brengen en een nieuwsredactie opzetten om voor radio, tv en internet nieuws te garen.

De nieuwe omroep wil elke twee jaar extern een kijk- en luisteronderzoek gehouden worden onder de Wijchense bevolking met als doel de kwaliteit van de programma’s steeds verder te verbeteren. Indien de vergunning wordt verleend zal de SLMW meteen een aanvraag indienen voor een extra themakanaal op de radio voor een zender met puur nederlandse muziek.