Home Landelijke radio Wietze de Jager: “Grenzen zijn er om overheen te gaan”

Wietze de Jager: “Grenzen zijn er om overheen te gaan”

Wietze de Jager vindt dat er geen grens is tussen wat privé is en wat hij op de radio vertelt. Dat zegt de Qmusic-dj in het jaarverslag van De Persgroep. “Ons persoonlijk leven is een wezenlijk onderdeel van de show. We hebben van leven geruild, we hebben samen twee kinderen opgevoed. En nu Mattie een kind heeft gekregen, is dat ook onderdeel van ons programma. Nee, er zijn geen grenzen. Grenzen zijn er om overheen te gaan of tegenaan te schuren”, aldus De Jager.

“Alleen anderen trekken nog wel eens een grens. Toen we op Vrouwendag onze partners voorstelden om in onze plaats het programma te presenteren, zei Matties vriendin: Ik heb er geen zin in, ik hoef al die aandacht niet”, vertelt De Jager in het jaarverslag.

Collega Mattie Valk vergelijkt hun ochtendshow op Qmusic met een puzzel. “Als je een radioprogramma maakt, leg je een puzzel. Je moet oppassen dat je niet alleen stukjes aan het leggen bent en geen tijd neemt om het geheel te bekijken. We zijn continu aan het schakelen tussen de lange termijn – het gesprek over twintig minuten – en de korte termijn – waar gaan we het na dit liedje over hebben”, aldus Valk.

Goed beluisterd
De ochtendshow van Qmusic werd de afgelopen jaren steeds beter beluisterd. “Het gaat goed de laatste jaren, maar dat is geen reden om niets te veranderen”, aldus De Jager. “De toon van de show en de rolverdeling blijven hetzelfde maar de vaste elementen moet je op tijd tegen het licht houden. Je mag nooit achterover leunen. Dat is de grootste valkuil.”

De Persgroep meldt in haar vandaag uitgebrachte jaarverslag zeer tevreden te zijn over de resultaten die Qmusic Nederland afgelopen jaar boekte. De nettowinst van De Persgroep, die ook eigenaar is van een groot aantal kranten, kwam in 2015 uit op 110 miljoen euro. Dat is een toename van 49 procent ten opzichte van 2014.

Zie ook: Iwan Reuvekamp: “Mattie & Wietze vertegenwoordigen een nieuwe generatie”

Foto: RVDA