Home Landelijke radio Weerman Johan Verschuuren 25 jaar bij Omroep Brabant

Weerman Johan Verschuuren 25 jaar bij Omroep Brabant

Johan Verschuuren uit Aarle-Rixtel is vandaag 25 jaar werkzaam als weerman bij Omroep Brabant. Er is hem een verrassingsprogramma aangeboden in de studio van Omroep Brabant in Son.

Johan Verschuuren is in die 25 jaar uitgegroeid tot een begrip in Brabant en ver daarbuiten. Met zijn karakteristieke “Goeie morgen” begint hij iedere dag zijn weerpraatje, dat altijd eindigt met een weerspreuk. Johan Verschuuren heeft in die 25 jaar geen enkele dag verstek laten gaan. Alleen op Eerste Kerstdag hoefde hij de weersvoorspelling niet te geven. Dat is de enige dag in het jaar dat hij niet om vijf uur ’s morgens uit bed komt.

Johan Verschuuren kwam in 1982 als weerman terecht bij Omroep Brabant. Hij was toen de opvolger van G. Swinkels uit Mierlo. Hij was in de regio al bekend, omdat hij bij een radiopiraat in Someren had gewerkt als weerman en omdat hij een boek met weerspreuken had uitgebracht.

Het programma ‘De Koning te Rijk’ was vandaag bijna helemaal gewijd aan Johan Verschuuren. Hij werd opgehaald in zijn woning in Aarle-Rixtel en naar de studio in Son gebracht.

Vorig artikelBereik E Power groeit dankzij Caz!
Volgend artikelNieuwe logo’s voor publieke radiozenders bekend