Home Landelijke radio Nieuwe logo’s voor publieke radiozenders bekend

Nieuwe logo’s voor publieke radiozenders bekend

Publieke Omroep heeft de nieuwe logo’s van de landelijke publieke radiozenders Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 bekend gemaakt. Zoals RadioFreak al eerder meldde zullen de logo’s per 15 maart gebruikt gaan worden. De verandering valt samen met de naamsverandering van Publieke Omroep in NPO (Nederlandse Publieke Omroep).

“De grote concurrentie en snel veranderende mediawereld stellen hoge eisen aan de herkenbaarheid van de merken van de publieke omroep”, stelt Publieke Omroep. “Daartoe wordt al enige tijd gewerkt aan de restyling van de radio-, tv- en internetlogo’s. Door de merken visueel met elkaar te verbinden wil NPO bereiken dat kijkers en luisteraars het publieke mediadomein nog beter herkennen. De ruitvorm is het gemeenschappelijke element. Dit is terug te vinden in het nieuwe logo’s van Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5.”

De logo’s van 3FM en de Concertzender zijn in dit stadium nog niet aangepast.

Met de nieuwe naam NPO moet spraakverwarring voorkomen worden. Aangezien veel mensen de publieke omroep met compleet Hilversum of de NOS vergelijken, moet nu duidelijk worden dat NPO een apart orgaan is. Ook voor de nieuwe NPO komt een ander logo.