Home Landelijke radio Week van de Nostalgie op Radio 5 Nostalgia

Week van de Nostalgie op Radio 5 Nostalgia

Radio 5 staat vanaf 23 maart overdag in het teken van de Nostalgie. Rode draad tijdens de Week van de Nostalgie is het internetmuseum Nostalgia, waarvoor luisteraars voorwerpen met bijpassende herinnering kunnen aandragen.

Het is de eerste keer dat deze week op Radio 5 Nostalgia, de nieuwe naam voor de dagprogrammering, te horen is. Hoogtepunten op vrijdag 27 maart zijn de Nostalgie Top 55 en de uitzending van het Radio 5 Nostalgia concert dat de Amerikaanse tribute to the Rat Pack cast gaf op 22 maart in Koninklijk Theater Carré. De Week van de Nostalgie is te beluisteren op Radio 5 Nostalgia van maandag 23 maart 06:00 uur tot vrijdag 27 maart 19:00 uur.

Het radiostation begint op maandag het virtuele Museum Nostalgia. Luisteraars helpen met de inrichting van het museum. Zij dragen voorwerpen aan die voor hen van nostalgische waarde zijn. Aan de hand van de museumstukken gaan de presentatoren van Radio 5 Nostalgia terug in de tijd. Ieder uur belichten zij een bijzonder voorwerp uit het museum en vertellen luisteraars het verhaal er achter. Op 27 maart, de laatste dag van de Week van de Nostalgie, opent het museum officieel haar deuren op de Radio 5 website in het programma ‘Familie Nederland’ vanaf 18:00 uur.