Home Landelijke radio Wat doen de stations bij overlijden van de Paus?

Wat doen de stations bij overlijden van de Paus?

Momenteel is de Paus erg ziek. Mocht hij overlijden dan besteden de publieke radiozenders daar aandacht aan. De zendtijd op de publieke radiozenders zal dan worden gevuld door de katholieke omroepen. De RKK en KRO maken op Radio 1 dan een drie uur durend programma. Hierin zullen corresponten en verslaggevers verslag doen van gedenkingen en diensten in het binnen- en buitenland. Daarnaast zullen eventuele persconferenties van kerkorganisaties te horen zijn.

Als de paus overlijdt tussen 06:00 en 19:00 uur zal op Radio 1 eerst de NOS te horen zijn met een speciaal aangepaste twee uur durende uitzending van het Radio 1 Journaal. Mocht de paus in de avond of nacht overlijden, dan wordt ingebroken op de programmaering door het Radio 1 Journaal met een blokje necrologie en gesprekken met correspondenten. Alleen tijdens de uitzending van ‘Met Het Oog Op Morgen’zal niet worden ingebroken. Hierna zullen de katholieke omroepen dus te horen zijn, al zal dat nooit voor 09:00 uur zijn.

De uitzendingen van de KRO/RKK zullen ook weer onderbroken worden door de reguliere uitzendingen van het Radio 1 Journaal en Stand.nl, die met een speciaal aangepaste inhoud komen.

Radio 2
Radio 2 zal een nieuwsbulletin van de NOS inlassen en vervolgens zal de KRO een 15 minuten durende kort documentaire uitzenden over de Paus. Daarna wordt de programmering in aangepaste vorm weer doorgezet.