Home Landelijke radio Wabe Roskam stopt als NOS-correspondent in Australië

Wabe Roskam stopt als NOS-correspondent in Australië


Wabe Roskam is gestopt als correspondent voor de NOS in Australië. Dat meldt hij zelf op z’n weblog. Maar hij is niet blij met het beëindigen van zijn contract.

Volgens Roskam meldde de chef van de buitenlandredactie van NOS Nieuws: ‘De keuze om naar een andere samenwerking te zoeken komt voort uit de wens om het correspondentschap in Australië voor meer media te laten bestaan.’ Maar Roskam houdt daar een nare bijsmaak aan over. Volgens hem is hij slecht gecoached, om zichzelf te onwikkelen tot multimedia-correspondent.

“‘Out of nowhere’ krijg ik plotseling eind november 2006, tijdens het WK turnen in Melbourne, een telefoontje dat ze op zoek gaan naar iemand anders, omdat ik niet goed genoeg ben, of iets van dien aard.” Daarna hoort hij lang niks meer. “In ieder geval belde na 3,5 jaar stilte de man me gisteravond op om te vertellen dat er een einde was gekomen aan de samenwerking. Na nog wat dom gewauwel heb ik hem maar verteld dat verder telefoneren niet de moeite waard was. Een bedankje kon er na 15 jaar ook niet van af. Ook niet nodig, want het grootste bedankje kwam van heel veel emails van luisteraars, echte vrienden etc. Dank daar voor.”

Wat Roskam nu gaat doen, weet hij nog niet.