Home Landelijke radio Financiële problemen voor Het Gelders Geluid

Financiële problemen voor Het Gelders Geluid

Kabelzender Het Gelders Geluid vecht voor zijn voortbestaan. Het is naarstig op zoek naar 2000 donateurs om ook na 1 juli Nederlandstalige muziek te kunnen blijven uitzenden.

Groentenman Mario de Bruijn uit Driel was jarenlang hét gezicht van Het Gelders Geluid. Overal maakte hij reclame voor zijn geesteskind. Onder aanvoering van hem kwamen bekende artiesten naar de studio’s. De aanhang groeide snel.

Tegenwoordig is Joop Peters de man achter Het Gelders geluid. Maar door een vertrekkende geldschieter, komt de bodem van de geldpot in zicht. De zender heeft tweeduizend donateurs nodig die elk vijftien euro betalen om uit de kosten te komen. "De actie loopt redelijk, maar we zijn er nog lang niet. We hopen op steun van bedrijven. Dat zou ons pas echt goed helpen", meent Peters.

De zender, die wordt gerund door pakweg vijftien vrijwilligers, is in heel Gelderland op de kabel te horen. Volgens Peters gaat het om zevenhonderdduizend aansluitingen. "Veel mensen stemmen op onze zender af. We hebben een flinke aanhang. Dat merken we aan de reacties op de bekendmaking dat we zonder financiële hulp op 1 juli stoppen. Er wordt behoorlijk gereageerd", zegt Peters.