Home Landelijke radio Voorzitter TROS overweegt opgave van dubbelfunctie

Voorzitter TROS overweegt opgave van dubbelfunctie

Voorzitter Karel van Doodewaerd van de TROS heeft aan de Ledenraad aangegeven zich de komende weken te bezinnen op de vraag of de bestuurlijke constructie, waarbij voorzitter van de vereniging en directievoorzitter verenigd zijn in één persoon dient te worden opgegeven. Afgelopen zaterdag besprak de Ledenraad de onrust die rondom de omroep is ontstaan met betrekking tot de beoogde samenwerking met een programmaproductiemaatschappij.

Naar het oordeel van Karel van Doodewaerd kan een scheiding van zijn functies dienstbaar zijn aan het proces waarin de TROS zich nu bevindt. In een dergelijke constellatie zou Karel van Doodewaerd zich als voorzitter van de vereniging TROS richten op de belangen van de TROS achterban en behoud van het merk TROS. Een aan te stellen directie draagt dan de verantwoordelijkheid voor het omroepbedrijf.

Na de ontstane onrust heeft de Ledenraad zaterdag ingestemd met het inlassen van een periode van rust en bezinning en terugkeer naar het beginpunt, om de gefaseerde strategische uitwerking van de doelstellingen in constructief overleg met de verschillende gesprekspartners tot stand te brengen.

Vorig artikelMarisa Heutink: “Caz! biedt de luisteraar een podium, 538 niet”
Volgend artikelWereldomroep stuurt radio’s naar Indonesië