Home Landelijke radio Wereldomroep stuurt radio’s naar Indonesië

Wereldomroep stuurt radio’s naar Indonesië

Radio Nederland Wereldomroep stelt duizend radio’s beschikbaar aan de slachtoffers van de aardbeving in Yogyakarta, Indonesië op 27 mei. De Nederlandse ambassadeur Dr. Nikolaos van Dam heeft vandaag de eerste radio’s uitgereikt aan drie radiostations waarmee de Wereldomroep in de regio samenwerkt. De drie partnerstations zullen de radio’s onder de bevolking verspreiden.

Van Dam heeft de overhandiging van de radio’s overgenomen van voormalig staatssecretaris van der Laan, die vanwege haar ontslag haar werkbezoek aan Indonesië vervroegd heeft afgebroken. “Inmiddels is de noodhulp voor Yogyakarta, waar Nederland ook een grote bijdrage aan levert, flink op gang gekomen. Overlevenden proberen hun leven weer op te pakken. Je merkt dat toegang tot nieuws en informatie ook voor hen tot een belangrijke levensbehoefte behoort. De radio’s van de Wereldomroep dragen hier een belangrijke steen aan bij,” aldus Van Dam.

De drie partnerstations hebben gezamenlijk een verzorgingsgebied van ongeveer 1 miljoen gezinnen. Doel is dat er in de meeste dorpen in de omgeving van Yogyakarta tenminste één radio beschikbaar zal zijn.