Home Landelijke radio Verzet tegen plaatsing zendmast

Verzet tegen plaatsing zendmast

De actiegroep Driewegen, die zich verzet tegen de bouw van een zestig meter hoge zendmast in de achtertuin van een aantal woningen aan de Driewegenweg bij Biervliet, vindt dat de provincie de gemeente Terneuzen tot de orde moet roepen.

In een dik zwartboek verwijt de groep de gemeente ‘onkunde en onzorgvuldigheid’. Zo heeft de gemeente niet gereageerd op een verzoek van de bewoners aanvullende informatie over de plaatsing te verstrekken. De zendmast wordt geplaatst door Broadcast Partners in Terneuzen en moet de huidige mast, die op instorten staat, vervangen. Het actiecomité vindt dat Gedeputeerde Staten hun goedkeuring aan de plaatsing moeten heroverwegen. De actiegroep weet zich gesteund door tachtig bewoners die ook allemaal een bezwaarschrift hebben ondertekend.

Wethouder Frank van Hulle van Terneuzen wacht de uitspraak van de commissie Bezwaar- en Beroepschriften af. Die behandelt de kwestie half of eind augustus. Van Hulle: “De weerstand is groot, maar ik denk toch dat we de procedure hebben gevolgd zoals het hoort. Zoniet, dan zal de commissie ons wel terugfluiten.” [PZC]