Home Landelijke radio Veronica terug op de radio

Veronica terug op de radio

De Vereniging Veronica zal vanaf 20 april starten met een nieuwe radiozender met de naam Veronica FM. De zender zal op 20 procent van de UPC-kabelaansluitingen te horen zijn. Dit meldt voorzitter Willem van der Meer – de Walcheren in de Telegraaf. Hij doet in de krant geen uitspraken over het format dat Veronica FM gaat hanteren.
Vanaf medio april zal Veronica FM te horen zijn via de de kabelnetten in Flevoland (99.0 MHz), Friesland (101.1 MHz) en Hilversum (103.8 MHz).
In het interview in de Telegraaf verteld de voorzitter ook over de plannen van Veronica op TV. “Vanaf half april beginnen we met proefuitzendingen op TMF, in september komen we echt met ons eigen station”. De programmering ziet er globaal als volgt uit: van 18.00 – 19.00 uur komt er een programma voor jongeren met veel sport en lifestyle. Dit blok wordt het uur daarna herhaald en van 20.00 tot 21.00 uur is er blok met een vrouwelijk karakter. Dit blok wordt ook herhaald waarna de mannen aan bod komen om 22.00 uur met een herhaling om 23.00 uur. Na middernacht is er ruimte voor experimentele programma’s: “Een beetje het oude Club Veronica idee maar dan in een nieuw jasje”, aldus Van der Meer – de Walcheren in De Telegraaf.