Home Landelijke radio Vernietigend rapport over Omroep Hilversum

Vernietigend rapport over Omroep Hilversum

Omroep Hilversm moet per 1 januari 2008 stoppen met al haar activiteiten en haar uitzendvergunning zo snel mogelijk inleveren bij het Commissariaat van de Media. Dat bindende advies heeft extern adviseur Pieter Landman deze week gegeven in zijn rapport aan mediawethouder Jan Rensen. Volgens de adviseur is er absoluut geen toekomst meer voor Omroep Hilversum.

De redenen die Landman aanvoert voor zijn advies zijn het slechte imago van Omroep Hilversum, de hoge schulden, een slechte kwaliteit en het gebrek aan vaardigheden die nodig zijn om de bedrijfsvoering volledig om te gooien.

Omroep Hilversum noemt de conclusies ‘opmerkelijk’. In een schriftelijke reactie onderschrijft directeur Ruud Bochardt de analyse, maar het keiharde pleidooi voor sluiting had hij totaal niet verwacht. “De aanbevelingen hadden betrekking moeten hebben op de toekomst van de lokale omroep en onder welke condities zij door kan gaan. Vooral omdat tenminste drie partijen hebben uitgesproken met deze omroep door te willen gaan; het bestuur (gezien de gewijzigde programmering), de KRO (gegeven het niet direct opeisen van de vordering) en de gemeente (gezien het feit dat ze de zendmachtiging heeft verlengd en een hoger budget beschikbaar stelt in 2008 en latere jaren). Nu komt Landman met een aanbeveling ‘afsterven, ongeacht de mogelijke oplossingen’, die niet gericht is op het binden en verbinden van partijen en belangen, maar eerder een grotere verdeeldheid zaait.”

Volgens Bochardt is opheffing van de Stichting Omroep Hilversum “juridisch, arbeidsrechtelijk, organisatorisch en praktisch niet haalbaar.”

Het college van burgemeester en wethouder bespreekt momenteel het rapport. In de raadscommissie van 22 november wordt het advies voorgelegd aan de raadsleden en maakt het college haar definitieve standpunt bekend. Wat dat standpunt gaat zijn, laat zich raden. Vooraf is namelijk al wel afgesproken dat de mediawethouder de conclusies van Landman volledig overneemt. [Gooi en Eembode]

Vorig artikelMoslimomroep moet uitleg geven over organisatie
Volgend artikelMichiel Veenstra succesvol tegen vroege pepernoten