Home Landelijke radio Oppositie Hilversum in de clinch over lokale omroep

Oppositie Hilversum in de clinch over lokale omroep

Oppositiepartijen Leefbaar Hilversum en VVD zijn elkaar in de haren gevlogen naar aanleiding van de kwestie Omroep Hilversum. De lokalen noemen de liberalen ‘kritiekloos’, de liberalen de lokalen ‘koersloos’.

Onlangs moest Omroep Hilversum zes medewerkers ontslaan, stoppen met radio-uitzendingen (A-FM) en het tv-aanbod beperken. Forse financiële problemen waren de boosdoeners.

Op aandringen van de SP is onlangs een extra vergadering van de raadscommissie economie aan de subsidiëring van Omroep Hilversum gewijd. Terugkijkend stelt LH-woordvoerder Ad Decker dat ‘kennelijk het mismanagement van directie en bestuur van Omroep Hilversum wordt beloond’. Decker verbaast zich over de instemming van de VVD. “Zij volgde kritiekloos wethouder Rensen.”

VVD-fractievoorzitter Riens Meijer reageert als door een horzel gestoken. “Het is een publiek geheim dat Leefbaar Hilversum al twee jaar koersloos ronddobbert in de raadhuisvijver.” Het verwijt van Decker raakt volgens Meijer kant noch wal. De VVD-fractievoorzitter stelt dat PvdA-wethouder Jan Rensen de juiste keuze heeft gemaakt. [RF / Gooi- en Eemlander]

Vorig artikel‘Pieter Broertjes belangrijkste kandidaat voorzitterschap NPO’
Volgend artikelCDA: files op de radio in minuten