Home Landelijke radio Moslimomroep moet uitleg geven over organisatie

Moslimomroep moet uitleg geven over organisatie

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) moet binnen twee weken aan het Commissariaat voor de Media uitleg geven over de wijze waarop die de achterban vertegenwoordigt. Dat zei minister van Cultuur Ronald Plasterk (PvdA) in de Tweede Kamer. De minister was naar de Kamer geroepen door Madeleine van Toorenburg (CDA) naar aanleiding van een uitzending van actualiteitenrubriek Nova. Die stelde vorige week dat radicale moslims de macht bij de NMO hebben overgenomen.

Zo zou een van de nieuwe bestuursleden banden hebben met de radicale islamitische beweging Moslimbroederschap. Van Toorenburg wil dat de minister optreedt. Ze kreeg steun van PvdA, SP en PVV.

De Nederlandse Moslimraad, die betrokken is bij de omroep, stelde dat de reportage van Nova was gebaseerd op onvolledige en onjuiste informatie. Verschillende stromingen binnen de islam zijn volgens de raad vertegenwoordigd binnen de NMO.

Plasterk stelde dat hij op basis van Nova geen voorbarige conclusies wil trekken. Hij gaf aan dat het Commissariaat eerst met de omroep zal spreken. “Ik wacht dit oordeel af.” Omdat het Commissariaat goed geïnformeerd moet zijn, vraagt Plasterk de inlichtingendienst AIVD de meest actuele informatie over de omroep door te geven. [Elsevier]

Vorig artikelLokale omroepen starten met FMeXtra
Volgend artikelVernietigend rapport over Omroep Hilversum