Home Landelijke radio Lokale tv in Hilversum niet op zwart

Lokale tv in Hilversum niet op zwart

Er komt op 1 oktober geen einde aan de lokale tv-uitzendingen in Hilversum. Op 1 oktober trekt Omroep Hilversum de stekker eruit, maar op initiatief van mediawethouder Jan Rensen gaan vrijwilligers door met het maken van programma’s totdat de nieuwe lokale omroep van start gaat.

Het Commissariaat voor de Media besloot onlangs de zendmachtiging van Omroep Hilversum niet te verlengen. Het omroepbestuur kreeg tot 10 oktober de gelegenheid zijn activiteiten te beëindigen, maar besloot al per 1 oktober te stoppen.

Het ziet er evenwel naar uit dat de nieuwe lokale omroep, RTV Hilversum, pas op zijn vroegst op 1 januari 2009 met uitzendingen kan beginnen. Dit  zou betekenen dat het beeld minimaal drie maanden op zwart blijft.

Wethouder Jan Rensen wil dit voorkomen, omdat hij bang is dat een deel van de kijkers dan definitief zal afhaken. Vandaar dat hij contact heeft gezocht met John Kerster, die met een groep vrijwilligers in de afgelopen maanden de tv-uitzendingen van Omroep Hilversum zo goed en zo kwaad als mogelijk heeft voortgezet.

John Kerster bevestigt dat hij bij het Commissariaat voor de Media een tijdelijke zendmachtiging heeft aangevraagd. "Maar of we daadwerkelijk doorgaan met uitzenden, dat weten we pas volgende week woensdag."