Home Landelijke radio Joris Hillebrand neemt afscheid als voorzitter van Vereniging Veronica

Joris Hillebrand neemt afscheid als voorzitter van Vereniging Veronica


Joris Hillebrand neemt per 1 april 2011 afscheid als voorzitter van de Vereniging Veronica. Yoeri Albrecht volgt hem dan op.

Hillebrand heeft zich sinds 1991 actief bemoeid met het reilen en zeilen van Vereniging Veronica. Toen hij acht jaar geleden voorzitter werd, waren het uitermate turbulente tijden voor Veronica: de vereniging dreigde aan een mislukt televisie-avontuur ten onder te gaan.

Hillebrand zorgde ervoor dat Veronica kon voortbestaan als brede radio en televisiezender onder de vleugels van Sky Radio Group en SBS Broadcasting. Vervolgens verlegde hij de focus naar nieuwe media en talentontwikkeling, van oudsher een van de pijlers van Veronica. Dit leidde tot de oprichting van de Radioschool, nu de V-Academy, als kweekvijver voor de radiozender Kink FM.

Onder leiding van Hillebrand is de herstructurering van de Vereniging Veronica gerealiseerd, waarbij de commerciële activiteiten zijn gesplitst van de non-profit organisatie. Hieruit ontstond het bedrijf V‑Ventures, dat met het weer groeiende vermogen zorgde voor investeringsmogelijkheden. Zo werd het ANP overgenomen.