Home Landelijke radio Veel aandacht voor Nijmeegse Vierdaagse

Veel aandacht voor Nijmeegse Vierdaagse

Waalbrug Nijmegen

Verschillende radiozenders hebben aandacht voor de Nijmeegse Vierdaagse, die dinsdag start. Het is het grootste wandelevenement ter wereld en vindt dit jaar voor de 102e keer plaats. Lokale, regionale en landelijke radiozenders zijn aanwezig om het evenement te verslaan.

NPO Radio 2

Ruud de Wild komt live vanaf de Vierdaagse met zijn programma De Wild in de Middag. Daarin gaat hij op zoek naar verhalen van wandelaars, het publiek en het evenement.

Ruud de Wild: “De Nijmeegse Vierdaagse fascineert mij al jaren. De sfeer die de stad ademt tijdens dit grote wandelevenement vind ik echt te gek. Wat motiveert al die duizenden mensen om vier dagen achter elkaar kilometers te wandelen? Ik ben benieuwd naar dit antwoord!”

Ook loopt DJ Frank van ’t Hof voor de derde keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse en doet hiervan dagelijks verslag op NPO Radio 2. Uiteraard gaat Ruud ook met hem in gesprek over wat hij meemaakt onderweg en wat zijn ervaringen zijn.

Radio Gelderland

De regionale zender Radio Gelderland zendt dagelijks uit van 03:00 tot 19:00 uur. De zender maakt een uitgebreid sfeerverslag en de uitzendingen komen vanaf de Wedren in Nijmegen.

Lokale omroep

Ook de nieuwe streekomroep van Nijmegen doet verslag. Voorheen werkte de lokale omroepen in de regio samen als Vierdaagse Radio, maar inmiddels zijn de omroepen gefuseerd tot RN7. Dagelijks van 04:00 tot 00:00 uur wordt er live radio en televisie gemaakt.

“We zijn er bij de start en finish, maken prachtige beelden in de doorkomst plaatsen en vieren ’s middags en ’s avonds feest in de stad”, aldus de omroep.

De uitzendingen zijn niet meer te volgen via het Evenementenkanaal van Ziggo. Er wordt al een tijdje niks meer op het televisiekanaal uitgezonden. “We zijn bezig met de herpositionering van het evenementenkanaal.” Om die reden is ook Kermis FM Teevee niet te zien, dat vlak na de Vierdaagse begint. Die uitzendingen zijn wel via KPN en Tele2 te volgen.

Foto: Vierdaagse