Home DAB+ Radiozenders in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse

Radiozenders in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse

Waalbrug Nijmegen

De Nijmeegse Vierdaagse start aanstaande dinsdag weer. Het is het grootste wandelevenement ter wereld en vindt dit jaar voor de 101ste keer plaats. Lokale, regionale en landelijke radiozenders zijn aanwezig om het evenement te verslaan. Bekijk ons overzicht.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 staat de komende week in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse. Frank van ’t Hof gaat vier dagen lang 50 km per dag te lopen. Dit doet hij samen met één van zijn mede Radio 2-dj’s.

Tijdens de Vierdaagse maakt Van ’t Hof tussen 04:00 en 06:00 uur te voet zijn programma. Daarnaast brengt hij tijdens de dag updates over de Vierdaagse op de zender. Dagelijks finisht hij bij ‘De Wild in de Middag’.

Op dinsdag 18 juli loopt Jan Willem Roodbeen met hem mee, op woensdag 19 juli sleept Leo Blokhuis hem er doorheen en op donderdag 20 juli is het de beurt aan Wouter van der Goes. Ruud de Wild zendt vrijdag 21 juli uit vanuit Nijmegen om Frank zijn laatste kilometers op de voet te volgen. Na 200 km lopen wordt Het Platenpaleis op vrijdagavond omgedoopt tot Het Blarenpaleis gepresenteerd door Frank vanuit het Nijmeegse centrum.

Radio Gelderland

De regionale zender Radio Gelderland zendt dagelijks uit van 03:00 tot 19:00 uur. De zender maakt een uitgebreid sfeerverslag en de uitzendingen komen vanaf de Wedren in Nijmegen.

4DaagseRadio

De lokale omroepen uit de regio werken ook samen in 4DaagseRadio. Vanaf komende nacht 00:00 uur tot en met vrijdagavond zendt het samenwerkingsverband weer uit. De deelnemende omroepen zijn GL8, Omroep Berg en Dal, RTV Totaal, Wijchense Omroep, Extra FM, Lokale Omroep Mill en N1. Naast de eigen frequenties is de zender ook te ontvangen via DAB+.

Foto: Vierdaagse