Home Landelijke radio VCR boos over overname Colorful Radio

VCR boos over overname Colorful Radio

De Vereniging voor Commerciële Radio (VCR) is verbolgen over de overname van de commerciële zender Colorful Radio door Publieke Omroep. Dat schrijft Adformatie. VCR-secretaris Martin Banga (Sky Radio) noemt het “te gek voor woorden” dat met publiek geld een commercieel radiostation wordt overgenomen. “Ze nemen zelfs een deel van de schulden van Colorful over. Toen ze vier jaar geleden de Concertzender kochten, hebben we daartegen een procedure aangespannen. Die loopt nog. Als ze Colorful overnemen, overwegen we ook juridische actie”, zegt Banga in de Volkskrant.

Publieke Omroep wil Colorful Radio omdopen in Urban Radio. Het station zal vooral muziek uitzenden gericht op de twintigers in de grote steden. Bestuurder Cees Vis van Publieke Omroep zegt dat er nog geen overeenkomst is, maar ziet geen belemmeringen.

Colorful Radio is eigendom van Erik de Vlieger. Het lukte de zender vorig jaar niet een FM-frequentie te bemachtigen. Publieke Omroep en Colorful tekenden in december al een principeovereenkomst. Als de deal doorgaat, wordt Urban Radio de zevende radiozender van de landelijke publieke omroep. De NPS en BNN zullen de belangrijkste spelers worden op de nieuwe zender.