Home Landelijke radio Vanaf 1 juli het Gelders Geluid op de kabel in Gelderland

Vanaf 1 juli het Gelders Geluid op de kabel in Gelderland

Gelderland krijgt uiteindelijk toch een levensliedzender, dit laat initiatiefnemer Mario de Bruijn ons weten. De zender, die ‘Het Gelders Geluid’ gaat heten, zal vanaf 1 juli in verschillende Gelderse-gemeentes op de kabel te horen zijn.

Vanaf dan is de zender te horen in Angerlo, Didam, Doesburg, Eibergen, Gendringen, Gorssel, Groenlo, Hummelo en Keppel, Lichtenvoorde, Neede, Rijnwaarden, Steenderen, Wehl,Winterswijk, Wish en Zevenaar. Momenteel is men aan het kijken of er ook een etherfrequentie te vinden is.

De muziek die gedraaid zal worden bestaat uit 80% Nederlandstalig muziek, 10% Duitstalig muziek en de overige 10 % zal bestaan uit ondermeer Country en instrumentaal. De uitzendingen zijn voorlopig 6 dagen non-stop en 1 dag in de week, de zondag, een gepresenteerd verzoekplaten programma. De studio staat in de gemeente Over-Betuwe. Uitzending voor het station worden gemaakt door ex-piraten uit de regio, daarnaast bestaat de mogelijkheid dat er stations door gegeven zullen worden op doordeweekse dagen, maar volgens De Bruijn zijn hier nog geen aanmeldingen voor.

Dit was één van de twee initiatieven voor een levensliedzender in Gelderland. De ander was opgezet door sp’er Paul Freriks maar werd niet gesteund door de provincie.