Home Landelijke radio Van Zeijst en Rosdorff nemen Nachtdienst over van Astrid de Jong

Van Zeijst en Rosdorff nemen Nachtdienst over van Astrid de Jong

Roeland van Zeijst en Martijn Rosdorff zijn met ingang van 1 januari 2005 de nieuwe presentatoren van het AVRO-programma ‘Nachtdienst’ op Radio 1. Zij nemen de presentatie over van Astrid de Jong en zullen om de week een uitzending voor hun rekening.

Astrid De Jong presenteerde het programma tijdelijk tijdens de ziekte van presentator Wim Rigter. Zij heeft inmiddels weer een vast contract bij BNN en is daar side-kick bij het 3FM-programma ‘Wout!’ en presenteert tijdelijk het Radio 1-programma ‘BNN United’.

Roeland van Zeijst (30) combineert de presentatie van Nachtdienst met zijn AVRO mediaprogramma ‘Antenne 2’ op Radio 2. Daarvoor werkte hij bij de redactie van het programma ‘Schiffers.fm’ en presenteerde hij ‘Pyjama FM’. Eerder dit jaar won Van Zeijst de Ilse Wessel Presentatieprijs van de Wereldomroep. De prijs is bedoeld om jonge, talentvolle radiopresentatoren in de schijnwerpers te plaatsen.

Martijn Rosdorff (36) is van veel markten thuis. Begin jaren 90 toerde hij als drummer van een underground popgroep door binnen- en buitenland. In die periode had hij ook zijn eigen programma bij studentenzender Radio Hotline in de regio Zwolle/Kampen. In 1991 begon hij een loopbaan als televisieregisseur. De journalistiek werd echter steeds belangrijker voor Rosdorff. Hij werkte onder meer als redactiechef en researcher bij de AVRO TV en als redacteur bij RTL Nieuws. Op dit moment is hij werkzaam als redacteur bij ‘1opdeMiddag’.

AVRO Nachtdienst is een talkradioprogramma waarin luisteraars elkaars vragen beantwoorden. Het programma is onlangs uitgebreid naar zes uur zendtijd: van 01.00 tot 07.00 uur. Om 05.00 uur schuift een bijzondere gast aan waaraan de luisteraars vragen mogen stellen.