Home Landelijke radio Uruzgan.fm viert eenjarig bestaan

Uruzgan.fm viert eenjarig bestaan

Uruzgan.FM viert aankomende woensdag de eerste verjaardag. “We’re On”. Dat was de allereerste zin van dj Annemieke Schollaardt een jaar geleden in de Afghaanse ether. Tijdens een extra lange, feestelijke uitzending komen veel ‘oude’ bekenden naar de jubileumstudio. Onder wie Commandant der Strijdkrachten generaal Dick Berlijn, die de verjaardagstaart zal aansnijden.

Tijdens een drie uur durende special tussen 16:00 en 19:00 uur Nederlandse tijd kijkt Annemieke terug op het eerste radiojaar én op een jaar Nederlandse aanwezigheid in Zuid-Afghanistan. Ook de toekomst van zowel de missie als de luisteraars komt aan bod. Verder is er tijdens de uitzending geregeld contact met de militairen die nu in Zuid-Afghanistan op missie zijn.

Uruzgan.FM geeft op z’n verjaardag zelf een digitaal cadeau weg. Aan de website Uruzgan.fm wordt een YouTube-pagina toegevoegd, waarop de militairen en hun thuisfront zelf video’s voor elkaar kunnen uploaden. Een toepassing, waardoor Nederland en Afghanistan weer een beetje dichter bij elkaar komen!

Uruzgan.FM is bedoeld als brug tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie. Uruzgan.FM duurt normaal gesproken een uur en is elke dag te horen in de vier Nederlandse militaire bases in Afghanistan. Het programma is ook te horen via tien lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.

Vorig artikelWerkzaamheden aan zendmast Jirnsum afgerond
Volgend artikel1,8 miljoen mensen horen Radio Tour de France