Home Landelijke radio Universiteit Twente op 107.8 FM tijdens introductie

Universiteit Twente op 107.8 FM tijdens introductie

De introductie voor nieuwe studenten van de Universiteit Twente is van 20 tot en met 28 augustus te volgen via de evenementenfrequentie 107.8 FM. Onlangs werd bekend dat ‘IK-Radio’ in Enschede en Hengelo en omgeving te horen zal zijn. Negen medewerkers verzorgen tijdens die dagen interviews en verslagen van alle activiteiten tijdens de introductieweek ‘IK09′ (Introductie Kommissie 2008 / 2009).

IK-Radio zal 24 uur per dag uitzenden vanuit een tijdelijke studio midden op het campusterrein van de universiteit. Een groep enthousiaste studenten verzorgt de uitzendingen. Daarin schakelen de dj’s met live-verslaggevers, zijn reportages te horen, komen gasten langs in de studio en zijn er live-uitzendingen van feesten en concerten. Daarnaast zal tijdens de uitzendingen veel interactie zijn met de deelnemers van de introductie.

3FM-dj Domien Verschuuren heeft de jingles ingesproken en Michiel Veenstra presenteert op vrijdag 22 augustus van 12:00 en 15:00 uur één van de uitzendingen van IK-Radio.

Sinds dit voorjaar wordt er al nagedacht over het project. In april werd al ervaring opgedaan met Bataradio, een radioprogramma voor en over de Batavierenrace tussen Nijmegen en Enschede. Dat was toen ook in de ether te volgen via de lokale omroep in Nijmegen en op internet via ActionRadio.nl. De uitzendingen werden toen ook speciaal via mobiele streams uitgezonden, zodat deelnemers en toeschouwers naar de uitzendingen konden luisteren via mobiele telefoons met een internetverbinding.