Home Landelijke radio Batavierenrace krijgt voor derde maal eigen radiostation

Batavierenrace krijgt voor derde maal eigen radiostation


De Batavierenrace, ’s wereld grootste estafetteloop, krijgt voor het derde jaar op radio zijn eigen radiostation. Op 24 april lopen 8000 studenten in 18 uur van Nijmegen naar Enschede en BataRadio doet live verslag van dit evenement.

BataRadio zendt van vrijdag 23 april 20:00 uur tot de volgende dag 18:00 uur uit via de Enschede FM (105.1 FM) en Nijmegen 1 (107.8 FM). Tevens is er internetstream op BataRadio.nl en kunnen deelnemers via hun mobiele telefoon luisteren, dankzij een samenwerking met Tunin.FM.

De uitzendingen worden gemaakt vanuit een studio in het sportcentrum van de Universiteit Twente in Enschede, tevens zijn er gedurende de hele race verslaggevers aanwezig op de route, die live verslag doen van de race. Radiomakers van de NOS, BNN, NCRV, en 3FM werken mee aan de uitzendingen. Overdag zijn er op de hele uren nieuwsbulletins van NOS Headlines te horen.

BataRadio is een initiatief van Elger van der Wel en Thomas van Vliet, beide student aan de Universiteit Twente, maar tevens werkzaam in de mediawereld. Beiden waren ook verantwoordelijk voor het opzetten van Kick-In FM, een radioproject rond de introductie van de Universiteit Twente. Elger is tevens betrokken bij de organisatie van Kermis FM, een tijdelijk radiostation dat uitzendt tijdens de Tilburgse Kermis.