Home Landelijke radio BataRadio in de ether via lokale omroepen

BataRadio in de ether via lokale omroepen

De Batavierenrace zendt dit jaar voor de tweede keer BataRadio uit. Dit radioproject, dat is opgezet door een groep studenten van de Universiteit Twente, doet vanaf vrijdag 25 april 20:00 tot zaterdag 25 april 18:00 uur verslag van de grootste estafetteloop ter wereld.

De uitzendingen zijn te beluisteren via lokale omroepen op de route en via internet. Enschede FM (105.1 FM) en Nijmegen 1 (107.8 FM) geven gedurende de hele race de uitzendingen van BataRadio door. Voor de deelnemers is BataRadio tijdens de eerste etappes van de race ook te ontvangen via Gelre FM (106.2 FM en 107.2 FM).

Vorig jaar werd BataRadio voor het eerst gemaakt. Toen nog zonder de hulp van de lokale omroepen. De mensen achter het project maakte afgelopen zomer ook radio-uitzendingen tijdens de introductie van de Universiteit Twente.

De Batavierenrace is de grootste estafetteloop ter wereld. Meer dan 8000 studenten starten aankomende nacht om 00:00 uur en lopen bijna 182 kilometer, onderverdeeld in 25 etappes, tussen Nijmegen en Enschede. Het is de 37e keer dat de race wordt gehouden.