Home Landelijke radio Uitreiking Gouden RadioRing mogelijk verstoord door MidnR-fans

Uitreiking Gouden RadioRing mogelijk verstoord door MidnR-fans

De uitreiking van de Gouden RadioRing dreigt vrijdag te worden verstoord door een heuse actiegroep van ontevreden luisteraars van Radio 538. De actiegroep neemt het op voor nacht-dj Rick van Velthuysen, omdat hij volgens zijn achterban en voormalige sidekick Erik-Jan Rosendahl wordt tegengewerkt bij Radio 538. Eind deze week wordt hem zijn weekendprogramma ‘WeekendRick’ ontnomen.

Afgelopen zomer ontsloeg de directie Rosendahl bij het dagelijkse nachtprogramma ‘MiddenInDeNachtRick’, vanwege diens seksistische en racistische humor tijdens de nachtelijke uitzendingen. Om aan te tonen dat niet alle luisteraars het hiermee eens zijn, heeft de actiegroep al meer dan duizend pamfletten en stickers geplakt, onder meer in Hilversum en rondom de Desmet-studio’s in Amsterdam waar vrijdag de Gouden Radio-Ring wordt uitgereikt. Ook zijn er spandoeken opgehangen in Hilversum (foto).

Rick van Velthuysen is met zijn programma ‘MiddenInDeNachtRick’ genomineerd in de categorie Beste radioprogramma, samen met de ochtendshow ‘Giel!’ op 3FM en ‘Theater van het sentiment’ op Radio 2. Volgens programmadirecteur Niels Hoogland roept Radio 538 luisteraars op om op ‘MiddenInDeNachtRick’ te stemmen. “Wij steunen hem dus juist.”

Stemmen voor de Radio ring kan vanaf donderdagochtend tot vrijdag 14:00 uur. De telefoonnummers worden bekendgemaakt in de programma’s Arbeidsvitaminen (3FM), De Gouden Uren (Radio 2) en Evers Staat Op’ (Radio 538). De winnaars worden vrijdag bekendgemaakt bij Schiffers.FM op Radio 2. [Nhd / RadioFreak]

Vorig artikelJohan Vlemmix verliest weddenschap van 8FM
Volgend artikelTelegraaf verkoopt belang in Duitse Sky Radio