Home Landelijke radio Uitgebreide aandacht voor Nijmeegse Vierdaagse

Uitgebreide aandacht voor Nijmeegse Vierdaagse

Verschillende radiostations besteden veel aandacht aan de Vierdaagse in Nijmegen en de feesten daar omheen. Zoals ieder jaar bundelen verschillende lokale omroepen hun krachten en maken live uitzendingen onder de noemer ‘4daagseradio‘.

Vanmiddag om 12:00 uur beginnen de uitzendingen. In samenwerking met de organisatie van de vierdaagsefeesten zullen dan de muzikale klanken die horen bij de ‘Waal in vlammen’ te horen zijn.

Zeker gezien de ontwikkelingen vorig jaar zal 4daagseradio dit jaar nog meer de nadruk leggen op het laatste nieuws en weersinformatie. Op alle halve uren is het speciale 4daagseradionieuws en aansluitend geeft 4daagsradioweerman Bjorn Kummerling zijn meest recente voorspelling door.

4daagseradio is dit jaar een samenwerkingsverband van Radio Lingewaard, Radio Meander (Cuijk/Grave), RTV6 (Druten), Stadsradio Nijmegen, Unique FM (Heumen), Webfm (Beuningen) MOS-radio (Mook & Middelaar) en WO FM (Wijchen).

Verder is Giel Beelen vanaf dinsdag vanuit de Nijmegen te horen. Hij presenteert zijn ochtendshow ‘Giel’ op 3FM vanaf de eerste blarenpost. Tijdens de speciale uitzendingen zal Opa Beelen zijn rentree maken in het ochtendprogramma.

Ook de KRO heeft dit jaar veel aandacht voor de Vierdaagse. De radioprogramma’s Café Kooijmans (Radio 5), Tijd voor Twee (Radio 2) en Rabradio (3FM) besteden ieder op eigen wijze aandacht aan de Vierdaagse.

In het Café Kooijmans is dagelijks een terugblik naar de Vierdaagse te horen met o.a. de man die al tientallen jaren de vlaggenparade (de openingsceremonie van de Vierdaagse) organiseert, een wandelaar die al vele jaren meeloopt, een vrijwilliger en een gastgezin.

In KRO’s Tijd voor Twee volgt Frits Spits de actualiteit van de Vierdaagse. Op vrijdag staat de hele uitzending in het teken van de Vierdaagse, met reportages vanuit Nijmegen. Wandelaars die het mentaal zwaar hebben, kunnen bij Rabradio een ‘Uit-je-dip’ plaat aanvragen. Vooraf kunnen luisteraars namen doorgeven van wandelaars die ze een hart onder de riem willen steken.

Op woensdag 18 juli is Radio Veronica volop aanwezig bij de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Op het hoofdpodium aan de Waalkade verzorgt dit station de hele dag het programma met dj’s en optredens. Ook zendt Radio Veronica op deze dag live uit vanaf de Vierdaagsefeesten Nijmegen.

Vorig artikelGeen Radio 227 en Concertzender op de kabel in Amstelveen
Volgend artikelRadioNL gaat uitzenden via deel FM-frequenties Hotradio