Home Landelijke radio Tweeduizend keer ‘Uurtje Bert’ op Omroep Zeeland

Tweeduizend keer ‘Uurtje Bert’ op Omroep Zeeland

Het vraag- en aanbodprogramma ‘Uurtje Bert’ op Omroep Zeeland had eergisteren de tweeduizendste uitzending. „Ik voel me net jarig. Dit zat vanmorgen bij de post“, wijst presentator Bert van Leerdam naar een dik pakket felicitatiekaarten. „Bijzonder he! Dan maak je dus gewoon een radioprogramma.“.

De eerste uitzending was op 1 januari 1996. Het idee was destijds dat Bert naar mensen toe zou gaan om ze te helpen met één of andere klus. Maar al snel gaven de luisteraars een eigen draai aan het programma. Ze boden zelf hulp aan. En zo werd Bert binnen de kortste keren de spil tussen vraag en aanbod van de meest uiteenlopende spulletjes.

„Mensen vragen me of ik het na al die jaren nog steeds leuk vind om te doen. Ja, ik vind het nog heel leuk. Het wordt ook door de luisteraars goed gewaardeerd. Er zijn zelfs mensen die later gaan eten zodat ze het hele programma kunnen horen. En zolang mensen vragen insturen, blijf ik Uurtje Bert doen.“ Voor de twee uur durende jubileumuitzending nodigde de radiomaker 26 vaste luisteraars uit om de uitzending live bij te wonen. Ze zijn enthousiast. „Nu kunnen we eindelijk zien hoe het programma gemaakt wordt“, zeggen ze. „Normaal horen we het alleen op de radio.“ [PZC]