Home Landelijke radio Reformatorische Omroep wil de ether in

Reformatorische Omroep wil de ether in

De Reformatorische Omroep wil graag de ether in. De nieuwe zender zendt nu al non-top orgel- en klassieke muziek uit via internet en heeft plannen om via een etherfrequentie te gaan uitzenden.

De Reformatorische Omroep profileert zich als een kleinschalige, niet-commerciële omroepvereniging ,,die middels een strak beleid christelijke muziek ten gehore brengt”, vertelt de internetpagina. De initiatiefnemers willen een tegenwicht bieden ,,aan het kwade en de moderne techniek gebruiken om de Bijbelse boodschap van verzoening proberen uit te dragen” Uit respect voor de zondag als de dag voor de Here is de site op deze dag niet bereikbaar.

Woordvoerder A. van der Zouwen wil nog niet veel vertellen over het nieuwe initiatief. ,,We zijn net begonnen en de plannen staan nog in de kinderschoenen. De site is al wel in de lucht met een tijdelijke programmering, maar haalt nog lang niet het niveau dat wij beogen.” Verdere informatie hoopt de initiatiefnemer in september te kunnen geven. ,,We zijn bijvoorbeeld nog bezig met het vormen van een bestuur en het ontwikkelen van onze plannen. Hopelijk kunnen we over een paar maanden bekend maken of wij via een etherfrequentie gaan uitzenden.” [ND]