Home Landelijke radio Twee winnaars voor NTR Radioprijs 2016

Twee winnaars voor NTR Radioprijs 2016

De NTR Radioprijs 2016 kent dit jaar twee winnaars. Xandry van den Besselaar uit België won met haar portret van een vriend die aan psychoses lijdt. En Kim Faber uit Nederland maakte een verhaal naar aanleiding van de vraag ‘waar komt mijn angst vandaan?’ en won daarmee ook de eerste prijs. De tweede prijs werd uitgereikt aan Jeansen Djaoen van FunX, voor zijn hoorspel “Flashback”.

Het was de 26e keer dat de NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende radiomakers uitreikte. De genomineerde inzendingen waren op 28 augustus, 4 en 11 september te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale vond op vandaag plaats in Theater Frascati in Amsterdam en werd gepresenteerd door Michiel Veenstra. De programma’s zijn nog altijd te beluisteren op www.ntr.nl/radioprijs. De NTR wil met deze prijs, naast het vieren van het medium radio, een podium bieden voor aankomende radiomakers, hen richting geven en luisteraars kennis laten maken met hun werk.

De jury onder voorzitterschap van NTR-directeur Paul Römer was aangenaam verrast door het aantal van 31 inzendingen. Zowel de onderwerpen, van zeer persoonlijk tot gedegen journalistiek, als de aanpak, met humor en lef, toonden een grote diversiteit. De jury heeft bij zijn eindoordeel vooral originaliteit, verbeeldingskracht en het gebruik van zoveel mogelijk aspecten van het radiovak willen aanmoedigen.

Foto: Geerte Verduijn