Home Landelijke radio Twee mannen trouwen live op Q-music

Twee mannen trouwen live op Q-music


Q-music gaat op 1 april een huwelijk tussen twee mannen voltrekken in de studio. Het is dan precies tien jaar geleden dat de Wet Openstelling huwelijk van kracht werd, waardoor homo's ook konden trouwen. Q-music tovert de studio die dag om tot trouwlocatie waar luisteraars Rouèl en Mathijs uit Assen elkaar het JA-woord zullen geven.

Rond 17:40 uur zijn de dj's Jeroen van Inkel en Patricia van Liemt getuigen van het huwelijk tijdens het programma 'Van Inkel In De Middag'.

Onder de genodigden bevinden zich ook Jeroen van der Boom en Leonie Meijer. Speciaal voor het pasgetrouwde stel zingen zij live hun nieuwe single 'Los van de grond'. Om het feestje compleet te maken is ook Sipke Jan Bousema van de partij en voorziet Q-music de gasten van bruidstaart en bubbels.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een huwelijk tussen twee mannen op de radio te horen is. 3FM-dj's Rob Stenders en Fred Siebelink trouwden op 31 augustus 1999 met elkaar in het Limburgse Valkenburg. Maar dat ging wel om een grap van de twee hetero-mannen. Op Valentijnsdag 2000 zijn ze weer gescheiden.

Vorig artikelRadio 538 zet zich in voor War Child
Volgend artikel100% NL vanavond bij concert Ilse DeLange