Home Landelijke radio ‘Spijkers Met Koppen’ van Radio 2 krijgt weer een zomereditie

‘Spijkers Met Koppen’ van Radio 2 krijgt weer een zomereditie

Het NPO Radio 2-programma ‘Spijkers Met Koppen’ verandert deze zomer in ‘Twee Aan Zee’. Het vertrouwde Utrechtse café Florin, waar ‘Spijkers Met Koppen’ iedere zaterdagmiddag plaatsvindt, wordt verruild voor Paviljoen Zeezicht in IJmuiden. Vanaf het IJmuidense strand maakt de omroep vanaf 25 juni negen weken lang het nieuwe zomerse radioprogramma ‘Twee Aan Zee’.

VARA omschrijft ‘Twee Aan Zee’ als ‘een journalistiek en humoristisch liveprogramma dat bestand is tegen zon, zee, wind en regen. Vol met interviews, cabaret, livemuziek en onverwachte gebeurtenissen.’ In tegenstelling tot ‘Spijkers Met Koppen’, dat iedere week door Felix Meurders en Dolf Jansen wordt gepresenteerd, heeft de zomereditie geen vast duo.

Dolf Jansen en Pieter Kok (sidekick van ‘Ekdom in de Ochtend’) trappen de eerste editie af. Nieuwe talenten als cabaretier Kiki Schippers (Tekstschrijver ‘Spijkers met Koppen’ en bekend van het programma ‘Druktemakers’) en Martijn Kardol (winnaar Leids Cabaretfestival 2016) zorgen voor zang en humor. Felix Meurders gaat niet met vakantie: hij zal ‘Twee Aan Zee’ gaan regisseren, samen met Frank van ’t Hof van Radio 2.

“Het oneindig grote strand van IJmuiden biedt veel mogelijkheden voor wat meer actie op de radio. Zo wordt er gesport met oud-wielrenner Michael Boogerd en topvoetbalster Daphne Koster. Ook heeft IJmuidenaar Hans Klok al beloofd langs te komen om iets bijzonders te doen op het strand”, aldus de VARA. “Op het terras van Paviljoen Zeezicht is plek genoeg voor livemuziek van onder meer Bewilder en Royal Engineers.”

‘Twee Aan Zee’ is van 25 juni tot en met 20 augustus iedere zaterdag tussen 12:00 en 14:00 uur te horen op Radio 2.