Home Landelijke radio TROS Radio 2 boycot Frans Bauer

TROS Radio 2 boycot Frans Bauer

De TROS draait geen platen meer van Frans Bauer op Radio 2. Dat zei TROS-voorzitter K. van Doodewaerd gisteravond voor Omroep Brabant Radio. “Ik heb tegen de collega’s gezegd dat we nu minder blij zijn met Frans Bauer”, aldus de TROS-voorzitter. De omroep ontbond maandag het contract met de volkszanger omdat deze met Talpa in zee is gegaan.

Naast het boycotten van Bauer in het TROS radio 2-programma ‘Gouden Uren’, waar de volkszanger zeer geregeld te horen was, wordt ook een geplande tv-show rond het nieuwe album van Bauer ‘Om van te dromen’ uit het uitzendschema geschrapt, aldus Van Doodewaerd. Ook gaat een geplande special rond Bauer in het omroepblad TROS Kompas niet door.

Frans Bauer is verbijsterd over de plotselinge ontbinding door de TROS van het ’exclusieve contract’ tussen omroep en volkszanger. “Ik heb geen wanprestatie gepleegd en heb te allen tijden opengestaan voor overleg. Er worden niet onderbouwde uitspraken en gissingen gedaan, waarbij het in ieder geval duidelijk is dat de TROS probeert om mijn integriteit te ondermijnen. Ik weiger te geloven, dat de genomen beslissing wordt ondersteund door de achterban van de TROS die mij dierbaar is.’’ [AD]