Home Landelijke radio TROS dwarsboomt ledenwerfactie Omroep MAX

TROS dwarsboomt ledenwerfactie Omroep MAX

De TROS heeft Omroep Max verklikt bij het Commissariaat voor de Media. MAX gaf elk nieuw lid een dvd cadeau van André Rieu. Volgens de TROS is dit tegen de regels. "Ik vind het een kinderachtige reactie van de TROS", zei directeur Jan Slagter van Omroep MAX in RTL Boulevard. "Ze zijn gewoon bang dat MAX groter wordt dan de TROS."

Nieuwe leden kregen van Max een dvd van Rieu. André Rieu staat echter voor al zijn televisiezaken al jaren onder contract bij de TROS. De omroep deed dan ook haar beklag bij het Commissariaat voor de Media. Die stuurde vervolgens een brief naar alle omroepen met de waarschuwing niet te ver te gaan met het lokken van nieuwe leden. Als voorbeeld van een actie die niet door de beugel kan, noemde de organisatie de dvd’s van Rieu.

Slagter nam de waarschuwing ter harte en stopte met de actie. De omroep zit nu echter met zo’n vijftienduizend schijfjes van Rieu in de maag. "Het is een kostenpost van zo’n 75.000 euro. Dat is veel geld voor een omroep die elk dubbeltje moet omdraaien."

De TROS vindt de reactie van Slagter overtrokken. "Onze verbazing is groot. We hebben MAX meerdere malen vriendelijk gevraagd te stoppen met de actie. Toen MAX doorging met het uitdelen van de dvd’s, zijn we naar het Commissariaat voor de Media gestapt. De TROS is blij met de uiteindelijke beslissing van het commissariaat."