Home Landelijke radio TMG overgenomen door Mediahuis

TMG overgenomen door Mediahuis

TMG is overgenomen door Mediahuis. Gisterenavond kwam naar buiten dat Mediahuis en VP Exploitatie 61,38 procent van de aandelen in handen hebben.

Tot gisteren konden aandelen worden aangemeld en dit heeft slecht 1,38 procent extra aandelen opgeleverd. Nu is er een zogeheten na-aanmeldingstermijn en die eindigt op 2 juli. Volgens Mediahuis-topman Gert Ysebaert kan er nu begonnen worden met het opbouwen van een “succesvol, stabiel en leidend Nederlands-Belgisch mediabedrijf”. De Vlamingen zijn ook al eigenaar van onder meer NRC.

Ook mediamagnaat John de Mol aast nog altijd op TMG. Zijn bedrijf Talpa, dat dik 29 procent van de aandelen bezit, kwam dinsdagavond met een formeel overnamebod van 6,50 euro per aandeel. De Mol geeft de resterende aandeelhouders tot en met 9 augustus de tijd om in te gaan op zijn bod. Hij belooft dat door te zullen zetten als hij aan minstens de helft van de stukken kan komen. De kans dat dit lukt is evenwel nihil omdat de aandelen van Mediahuis en VP Exploitatie buiten bereik lijken te blijven.

Talpa Radio

TMG is mede aandeelhouder in Talpa Radio. Binnen Talpa Radio zitten de radiostations Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. De laatste twee zenders zijn ingebracht door TMG. In het radiobedrijf heeft TMG een belang van 22,85 procent.

Of de overname en de stijd de Talpa nog voert om TMG over te nemen gevolgen heeft voor Talpa Radio is nog onduidelijk. Dit zal de komende maanden duidelijk moeten worden.