Home Landelijke radio Tilburgse Kermis start radiozender op FM

Tilburgse Kermis start radiozender op FM

De Tilburgse Kermis krijgt komende zomer een eigen radiozender. Er worden  voorbereidingen getroffen om een radiostation op te zetten die in en om Tilburg te ontvangen is op de FM via een evenementenfrequentie. Daarnaast zijn de uitzendingen via internet te volgen. Bekende Tilburgers, Bekende Nederlanders en andere speciale gasten zullen tijdens de uitzendingen langskomen in de studio, die een plekje krijgt op het kermisterrein. De precieze invulling en programmering worden in juni bekend gemaakt.
De Tilburgse kermis trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers en is daarmee een van de grootste evenementen in Nederland. Kermis FM wil de sfeer vanaf het kermisterrein naar luisteraars thuis brengen. Live verslaggevers zorgen er samen met bekende en beginnende dj’s gaan de programmering vullen. Daarnaast kunnen bezoekers van de kermis rekenen op actuele verkeers- en parkeerinformatie als ze onderweg zijn naar het kermisterrein.

Kermis FM is een idee van de stichting ActionRadio.nl en wordt gemaakt in samenwerking met de gemeente Tilburg. In de organisatie van Kermis FM werkt de Stichting ActionRadio.nl samen met mensen die ervaring hebben bij lokale, regionale en landelijke media. De stichting was afgelopen zomer ook al betrokken bij uitzendingen rond de Batavierenrace in Nijmegen.

De gemeente Tilburg pakt dit jaar flink uit met de kermis. De stad heeft namelijk 200 jaar stadsrechten en viert dat dit jaar uitbundig.