Home Landelijke radio Tijs van den Brink: Fusieomroepen maken EO kwetsbaar

Tijs van den Brink: Fusieomroepen maken EO kwetsbaar

Tijs van den Brink maakt zich zorgen om de EO. De omroep gaat niet fuseren met een andere omroep en hij vreest dat ze daardoor het onderspit delven. In de Telegraaf zegt hij: "Je ziet bij de programmering op Radio 1 dat de grote fusieomroepen zoals AVRO/TROS en KRO/NCRV overdag gaan zitten en dat wij onze handjes mogen dichtknijpen als we toch een plek om zes uur 's avonds krijgen. Geen slechte plek, maar daarvoor hebben we wel moeten knokken. Mijn grootste angst is dat we worden gemarginaliseerd, dat we op steeds minder goede tijden te zien en horen zullen zijn."

De fusies van de andere omroepen maakt de EO kwetsbaar meent Van de Brink. "De dag dat de fusieomroepen gaan vragen: 'Waarom mag de EO Knevel & Van den Brink nog maken?' is niet ver weg, vrees ik. De EO is een brede omroep die volop meedoet aan het maatschappelijk debat en dat ook wil blijven doen. Andere omroepen willen zelf de plek van KVDB hebben omdat ze vinden dat de EO het als zogeheten stand alone omroep alleen over God mag hebben. Als ik in de nabije toekomst alleen nog religieuze programma's mag maken, dan stop ik ermee. Dat weten ze bij de EO ook. Ik ben journalist, geen evangelist."

In de nieuwe programmering van Radio 1 komen de fusieomroepen in de dagprogrammering samen met de NOS. De andere omroepen komen in de avond en het weekend.